RSS Flöde

Egentligen inget för mig (del 2)

Postat den

En shopaholic i New York – sophie KinsellaEn shopaholic i New York
Sophie Kinsella (2007)
345 sidor
Betyg: T T T T

Sophie Kinsella förvånade mig i den första boken om Rebecca Bloomwood (här) genom att få mig att fnissa mig genom hela boken. Och självklart var jag tvungen att fortsätta när böckerna om shopaholicen plötsligt stod framför näsan på mig i sommar. Och jag vet att det här egentligen inte är någonting för mig, men det skiter jag i. Det är kul, det är underhållande, det är intressant, det är välskrivet – men framför allt finns en stor igenkänningsfaktor.

För vem kan inte förstå Rebeccas resonemang om att ”den kan jag ju faktiskt behöva… någon gång”, trots att hon egentligen har bestämt sig för att bara köpa saker hon verkligen behöver. Stackars Luke, som har fått med sig Becky till New York eftersom han har fått jobb där, insåg nog inte vad han fick på halsen. För det enda som man kanske inte känner igen sig i med Becky är hennes överdrivenhet. Det handlar inte om att handla LITE mer än vad man behöver, utan ganska mycket. Såklart – annars hade det ju inte varit en bok om en shopaholic!

Men jag ser ändå drag av mig själv (och andra) i hennes agerande. Och just därför är det extra kul att gå på stan med en nära vän och dra paralleller till Becky Bloomwoods liv och agerande, använda hennes argument, skratta åt dem och så INTE handla. (Vilket Becky såklart inte hade gjort – en väsentlig skillnad där).

Det är den riktiga behållningen med sådan här sorts chic-lit.

Annonser

Om TidningsIda

En smula om språk och läsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: