RSS Flöde

Det har skurit sig mellan mig och Theorin…

Postat den

Blodläge – Johan TheorinBlodläge
Johan Theorin (210)
406 sidor
Betyg: T T

Jag har gillat de tidigare böckerna jag läst av Johan Theorin och därför kändes Blodläge som ett måste. Spänningen, dramatiken, det vardagliga – ja, allt detta har varit pusselbitar som gjort att jag gillat Theorins hela stora pussel. Men nu känns det som att jag börjar få nog.

Blodläge är visserligen spännande, man kan inte säga något annat. Men det känns som att jag känner igen mönstret från de tidigare böckerna, och det som är nytt känns krystat. En man som flyttar till Öland och som helt plötsligt får en otrevlig gammal pappa att ta hand om på halsen. Och som om det inte räckte så är pappan gammal porrkung. Och som om det i sin tur inte räckte så är det uppenbarligen någon som vill ha ihjäl pappan, eller hela hans omgivning. För allting rullar snart upp sig till en rörig, långsökt historia om varför pappan måste söka skydd hos sin son.

Låter jag skeptisk? Det är jag verkligen. Jag har en tendens att ogilla böcker där allt hela tiden bara ska bli etter värre. Därför tappar den här boken min positiva anda efter ett tag. Tyvärr, för jag vill ha Theorin i minne som en författare jag tycker om. Så det är synd att det skulle bli så här mellan oss. Kanske är det inte för sent att ställa allt till rätta igen. Theorin kommer ju med en ny bok i höst (Sankta Psyko). Då ska han byta geografisk plats, så kanske innebär det också en del förändringar i handlingen?

Annonser

Om TidningsIda

En smula om språk och läsning

»

 1. Har precis recenserat samma bok, men gillat 😛

  Svara
 2. Det verkar som att många är besvikna över den här boken.. Jag har nog inte läst ett positivt ord om den på bloggar. :/ Själv tyckte jag att den var helt okej, men den slog inte Nattfåk. Nattfåk är verkligen kanonbra och svårslagen!

  Svara
 3. Jag tycker det är underbart när man kort efter varandra läser en recension som sågar och en annan som hyllar samma bok 🙂

  Jag har själv inte läst någonting av Theorin ännu och därmed har jag ingen åsikt men det kommer var så säker 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: