RSS Flöde

Mm, jovisst

Postat den

Veronika bestämmer sig för att döVeronika bestämmer sig för att dö
Paulo Coelho
Bazar förlag (2003)
Betyg: T T T

Veronika bestämmer sig för att dö. Det är precis där boken börjar, där hon ligger i sin säng och väntar på att tabletterna hon tagit ska verka. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig, utan i stället vaknar hon upp på stadens sjukhus. Tillsammans med andra psykiskt sjuka och allmänt konstiga människor.

Men Veronika är inte som alla andra. Efter självmordsförsöket är hon döende, hennes hjärta kommer att sluta slå om bara några dagar enligt läkaren. Skönt, tycker Veronika, det var precis vad hon ville. Inte för att hon är olycklig, men hon är inte heller speciellt lycklig.

Sjukhuset får dock Veronika att se lite annorlunda på livet. Med bara några dagar kvar att leva vågar hon se sig själv på ett annat sätt och att göra saker som hon aldrig tidigare vågat göra.

Paulo Coelho fångar mitt intresse med det sätt som han inleder boken på. Första kapitlet om hur Veronika ligger och funderar angående sin död är det absolut bästa med hela boken. Starkt, känslosamt och skapar mycket tankar. Men sen börjar det bli lite tjatigt. Jag har svårt att hålla koncentrationen uppe hela tiden, även om det ändå trots allt är bra.

Jag vet inte vad jag saknar, men kanske dröjer det lite för länge innan någonting händer. Kanske är det lite för förutsägbart, men vem har sagt att förutsägbarhet är något negativt?

Kanske är det till och med grejen med Paulo Coelho. Att man inte riktigt ska veta vad man tycker och tänker om det han skriver. På det sättet stannar det kvar i ens minne.

Annonser

Om TidningsIda

En smula om språk och läsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: