RSS Flöde

Intressant, men lite tråkigt

Live to win - Andreas CarlssonLive to win – låtarna som skrev mitt liv
Andreas Carlsson
Norstedts (2009)
Betyg: T T

Andreas Carlsson är inte speciellt gammal, men han har hunnit med mycket i sitt liv. Minst sagt. Och i Live to win berättar han historien om pojken vars pappa hamnade i fängelset, som till slut blir en av världens största låtskrivare. Han berättar om sin misslyckade artistkarriär och om hur han till slut hamnade på Cheiron som låtskrivare i stället. Hur det kapitlet tog slut och han hamnade i sina egna händer.

Men framför allt berättar han om alla sina låtar. Det är ju låtarna som skrev hans liv, som han själv skriver. Och visst är det svårt att bli lite imponerad och starstruck när han kan rabbla upp den ena stora kändisen efter den andra – och dessutom kalla dem för sina vänner.

Så det är intressant. Men samtidigt lite tråkigt. Speciellt när han fastnar i ett kapitel om sitt ”livsprojekt”, musikalen Dandy. Där tappar han mig helt och hållet. Men även lite tidigare. Det är på något sätt svårt att ta till sig allt, för att man dels inte känner till allt han har varit med om och dels för att allt verkar gå i samma hjulspår ett tag. Det känns nästan så där glättigt hoppfullt, fast på ett väldigt icke-svenskt sätt.

Andreas Carlsson försöker hela tiden uppmuntra läsaren till att följa sina drömmar. För det var det han gjorde, och genom det han lyckades. Så då kan vem som helst lyckas med vad den vill. Eller?

Om TidningsIda

En smula om språk och läsning

»

  1. Jag har just funderat på om saker kan vara både intressanta och tråkiga samtidigt. Är det verkligen möjligt?

    Innebär inte egentligen intressant att något engagerar? Annars är det kanske bara ”lärorikt” eller ”nyttigt”?

    Lustigt i alla fall att du tagit upp samma sak. Fast i mitt fall gällde det inte modern pophistoria utan andra världskriget 😉

    Svara
  2. Ping: Intressant och tråkigt?? « Feuerzeug – Brinner för böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: