RSS Flöde

Bokfrågornas ABC del 17

Så var det då dags för den omöjligt bokstaven Q. Men jag måste faktiskt ge en eloge till Enligt O som trots allt lyckats komma på frågor.

Qvinna i världen av Inger Frideborgsdotter handlar om sex kvinnor med olika levnadsöden i olika tider, på olika platser. Berätta om en annan bok som handlar om en kvinna i världen som du tycker är läsvärd!

För ett par år sedan läste jag Kvinna i dimmornas land av Farley Mowat, som är en bok som handlar om Diane Fossey som levde större delen av sitt liv hos bergsgorillorna. Hon var en otroligt stark och modig kvinna som vågade sätta sig upp mot både tjuvskyttar och regeringsmän. Jag blir otroligt imponerad av människor som har ett så starkt driv och vågar stå upp för något. 

The queen and I är en fantastisk bok om hur kungafamiljen i Storbritannien får omvärdera sitt liv då landet blir republik. Boken är skriven av Adrian Moles morsa Sue Townsend. Berätta om en annan bok som handlar om en drottning!

Jag vet inte om jag har läst någon bok om en drottning, men jag tänkte länge att jag skulle läsa En prinsessas dagbok efter att ha sett filmerna. Och hon blir ju faktiskt drottning till slut, plus att drottningen har en betydande roll i att förbereda Mia för att bli prinsessa i Genovia.

Qué? Berätta om en bok som du inte alls förstod dig på.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann! Jag tyckte att den var lite smårolig de första 40-50 sidorna, men sen kände jag mig mest som ett enda stort frågetecken. Skulle det vara roligt? Skulle det vara bra? Jag förstår verkligen inte hur man kan tycka om den…

Och till sist gör jag det lite lätt för mig och ber dig berätta om en författare eller bok på Q.

Som Enligt O skrev så dräller det ju inte direkt av Q-författare. Så därför måste jag tyvärr passa på den här frågan.

 

Annonser

Om TidningsIda

En smula om språk och läsning

»

 1. Hej!
  Vill bara tipsa om att vi instiftat ett nytt litteraturpris, Bokbloggarnas litteraturpris! Alla med bokblogg är välkomna att nominera till det. Läs mer här:
  http://www.breakfastbookclub.se/2010/10/11/bokbloggarnas-litteraturpris/

  Hoppas du vill vara med och nominera och rösta fram bokbloggarnas val av årets bok 2010.

  Priset kommer delas ut på Stora Kulturbloggprisets gala 27 november.

  Svara
 2. GRATTIS! Du vann Lyckan kärleken o meningen med livet i min utlottning! Maila mig din adress så kommer den på posten 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: