RSS Flöde

Att lyssna eller läsa, det är frågan…

Vad gör man när en envis förkylning bestämmer sig för att sätta sig i huvudet samma dag som man planerat att åka på en av sina bästa vänner? Jo, svär lite, bäddar ner sig och sover. Tills man inte orkar sova längre, då underhåller man sig med That 70s show, och Skumtimmen.

Jag försökte mig även på att halvslumra till Filosofiska söndagsklubben, som jag har påbörjat i ljudboksform för ett par veckor sen. Men den stöter på flera problem.

  1. Jag har svårt att hitta bra tillfällen att lyssna
  2. Jag har svårt att bara lyssna
  3. Det händer inte jättemycket, vilket gör att jag tappar koncentrationen ganska fort
  4. Jag är nog ingen ljudboksmänniska

Jag orkade en liten stund, innan jag bestämde mig för att ta tag i Skumtimmen i stället. Ljudbok är nog inte riktigt min grej, om det inte är så att jag måste åka långt utan möjlighet till någon annan sysselsättning. Och jag tror nog att det är deckare och spänningsromaner som gör sig bäst i ljudboksformat för min del. Så kanske ska jag se om jag kan hitta Filosofiska söndagsklubben i bokform i stället. För jag måste ju komma till slutet.

Annonser

Om TidningsIda

En smula om språk och läsning

Ett svar »

  1. Själv älskar jag ljudböcker, men jag likställer dem inte alls med vanliga böcker. De är mer som ett trevligt komplement. För mig funkar de bäst på promenaden. Jag skulle inte heller orka sitta och ”bara lyssna” och jag kan inte lyssna medan jag jobbar med något, för då koncentrerar jag mig inte tillräckligt mycket. Man får nog helt enkelt prova sig fram lite tills man hittar bra lyssningstillfällen för en själv.. Men när man väl hittar de tillfällena så är ljudböcker verkligen kanon! 🙂 Ge inte upp än!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: