RSS Flöde

En riktig sidvändare

Judaskyssen - Anna GrueJudaskyssen
Anna Grue
Piratförlaget
Betyg: TTTT

Ursula trodde att hon hade träffat mannen i sitt liv. Visserligen var han mycket yngre än henne, men hon ville ändå spendera resten av sitt liv med honom. Det var hon säker på.

Men självklart var allt helt enkelt för bra för att vara sant. Han lämnar henne, och passar dessutom på att tömma hennes konton på alla pengar. Ursula förlorar sin kärlek, sina drömmar och sin förmögenhet.

Som tur är har hon starka människor runt sig, och en av hennes elever Laura ber sin pappa om hjälp. Dan Sommerdahl har tidigare hjälpt polisen i några fall och går till sist motvilligt med på att försöka leta reda på mannen som lurat Ursula. Och han lyckas nysta in sig rejält. Det visar sig vara lite mer komplicerat och lite mer organiserat än vad alla trodde från början. Ursula är inte den enda kvinnan som mannen har lurat genom åren…

Det underbara med den här boken är att den verkligen suger tag i en. Sidorna vänder sig själva, orden flyger in genom ögonen och etsar sig fast på näthinnan. Historien berättar helt enkelt sig själv. Den är snygg, händelserik och spännande.

Kanske inte fullt trovärdig hela vägen. Men vem säger att en bok behöver vara det? Jag är med Dan när han letar. Jag är med mannen som luras; vilket är en bra effekt. Man får veta hur det går för Dan i letandet, medan man samtidigt då och då får se allt ur den andre mannens perspektiv. Varför lurar han så många kvinnor? Och hur går han till väga?

Solsken, en filt och den här boken. Det är allt som behövs för en härlig sommardag. Eller, varför inte en regnig dag och en filt? Sträckläsningsvarning är det hur som helst.

(Skriven 4 juli, på Booklovin’)

Annonser

Om TidningsIda

En smula om språk och läsning

»

  1. Låter bra då den står i min bokhylla och väntar på att bli läst 🙂

    Svara
  2. Den hamnar på min lista.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: